голливудская улыбка

15 Март 2019

Wat is een tandprothese?

Tandprothese

Een tandprothese kan gedeeltelijk of volledig zijn. In de meeste gevallen worden protheses bevestigd aan 1 of meerdere implantaten. Wanneer een prothese bevestigd is aan een implantaat is de prothese zeer sterk. Het bevestigen aan implantaten is natuurlijk niet de enige mogelijlheid, er kan ook gekozen worden voor een kunstgebit.

Een vaste prothese kan op 2 manieren bevestigd worden: op uw natuurlijke tand of kies of op implantaten. Een vaste prothese kan 1 kroon zijn maar het kan ook een brug (bestaande uit meerdere kronen) zijn. Zodra eenmaal een vaste prothese is geplaatst, kan deze niet meer uit de mond gehaald worden zoals bij een kunstgebit. Dit is dan ook een langdurige methode. Een vaste prothese is duurder dan een kunstgebit.

De prothese kan op implantaten worden geplaatst. Een prothese kan op verschillende manieren geplaatst worden. Een prothese wordt bevestigd aan 2 of meerdere implantaten. Implantaten zijn voor het leven. Als er iets gebeurd met de prothese, kan de prothese altijd vervangen worden door een nieuwe. Hierbij blijven de implantaten intact. Een klikprothese op implantaten kan los worden gemaakt. Hierdoor kan de prothese ook eenvoudig schoon gemaakt worden.

Een losse prothese kan volledig maar ook particieel zijn. Een losse volledige prothese wordt ook wel kunstgebit genoemd. Een particiele prothese bestaat uit een plaatje met kronen. Is kunstgebit is de goedkoopste vorm van tandprothese. Een andere partiecele prothese is de frame-prothese. Dit is een metalen frame met daaraan de kronen bevestigd. Hierdoor heeft u geen volledige plaat in uw mond. Deze methode is dan ook steviger dan de ‘normale’ particiele prothese.

uncali-dental-clinic-teeth

Het proces

De tandarts zal 2 keer een afdruk van uw gebit of kaak maken. De tweede adruk is de definitieve afdruk. Tijdens de laatste afdruk wordt de beet bepaald. De tandtechnicus kan hiermee bepalen hoe u bijt, de hoogte en om de stand van de kaak te bepalen. De afdrukken worden naar het tandtechnisch laboratorium gestuurd en vervolgens zal de tandtechnicus met de prothese starten. De kleur en vorm van de prothese zal u in samenspraak met de tandarts bepalen. De voorlopige prothese zal gepast worden. De tandarts kan op deze manier alles controleren en eventueel wijzigingen die gemaakt moeten worden aan het laboratorium doorgeven. De vorm en de stand van kronen kan dus nog gewijzigd worden. Zodra deze allemaal in orde zijn kan de prothese definitief geplaatst worden. Hierdoor krijgt u weer een mooie stralende lach.

Об авторе

Похожие сообщения

Оставить комментарий

Перейти к панели инструментов