Hoe wordt een kroon of een brug geplaatst?

голливудская улыбка

15 Март 2019

Hoe wordt een kroon of een brug geplaatst?

Het plaatsen van een kroon of brug verloopt in meerdere stappen. Hiervoor zijn 3-4 bezoeken aan de tandarts nodig. Een kroon of brug wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt.

1. Slijpen van de tand of kies
Allereerst zullen we u plaatselijk verdoven. Vervolgens wordt een deel van de tand of kies geslepen. De tand of kies wordt zo geslepen dat er genoeg ruimte is om een kroon of brug te plaatsen.

2. Het maken van een afdruk
De tandarts maakt een afdruk van de hele kaak of het gedeelte waarin zich de geslepen tand of kies bevindt. Er wordt een ‘afdruklepel’ met een rubberachtige massa in de mond geplaatst. Op deze manier ontstaat er een afdruk waarin later, in een tandtechnisch laboratorium, gips wordt gegoten. Op dit gipsmodel wordt de kroon of brug gemaakt.

3. Beetregistratie
Daarnaast zal de tandarts een beetregistratie maken. Zo kan de tandarts bepalen hoe de tanden en kiezen van uw onder- en bovenkaak op elkaar passen. Hiervoor is een afdruk van de tegenovergelegen kaak nodig. Om deze afdruk te maken wordt een wasplaatje gebruikt.

4. Kleur van de kronen
Samen met de tandarts zoekt u een passende kleur uit.

  1. Tijdelijke kronen
    Nadat de tand of kies geslepen is, wordt er een tijdelijke kroon geplaatst ter bescherming. Deze noodkroon is niet zo sterk als de ‘toekomstige’ kroon. Vandaar is het beter om er geen harde of kleverige producten mee te eten. De tijdelijke kroon is daar niet op berekend.

6. Kronen plaatsen
Tijdens de laatste afspraak past de tandarts de kroon of brug in uw mond. De tandarts brengt aan de binnenzijde van de kroon of brug een snelhardend cement aan. Vervolgens wordt de kroon of brug geplaatst.

Об авторе

Похожие сообщения

Оставить комментарий

Перейти к панели инструментов