Пародонтит во время беременности

Стоматологический туризм Стоматологический Туризм

28 Сентябрь 2019

Пародонтит во время беременности

Paradontitis is een tandvleesontsteking waarbij ook het kaakbot is aangetast. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met paradontitis een grotere kans hebben op een te vroeg geboren kind, dan vrouwen zonder paradontitis. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met paradontitis een grotere kans hebben op een te vroeg geboren kind, dan vrouwen zonder paradontitis. Een zwangere vrouw met paradontitis heeft twee tot zeven keer meer kans op een te vroeggeboren kind dan een zwangere vrouw zonder paradontitis.

Wanneer een vrouw nog niet zwanger is maar wel paradontitis heeft, is het belangrijk om eerst de paradontitis te laten behandelen. Het kan een goede keuze zijn om voor je zwangerschapswens bij de tandarts of mondhygiënist langs te gaan. Hij kan je tandvlees inspecteren en u gerust stellen. Wanneer je zwanger bent en paradontitis ontstaat, is het van belang om de infectie voor de 28е week te laten behandelen. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die voor de 28е week de infectie hebben laten behandelen, twee procent van de vrouwen een te vroeg geboren kind kreeg. Bij vrouwen die zich niet hebben laten behandelen was dat 10 procent. De conclusie is dus: hoe eerder de ontsteking wordt behandeld hoe beter.

Voorkom paradontitis en ga regelmatig naar de tandarts. Symptomen van paradontitis zijn: rood en gezwollen tandvlees, bloedend tandvlees bij het poetsen of eten, loszitten van tanden en terugtrekkend tandvlees. Een vieze smaak of een slechte adem kan wijzen op paradontitis.

Об авторе

Похожие сообщения

Оставить комментарий

Перейти к панели инструментов