голливудская улыбка

18 Март 2019

Wat is een tandvleescorrectie?

Er zijn verschillende factoren die je glimlach kunnen verpesten. Zoals bijvoorbeeld de kleur, stand of een gebroken tand. Daarbij is een ander factor ook belangrijk: het tandvlees. Steeds vaker wordt er gekozen voor een tandvleescorrectie. Deze behandeling wordt toegepast om afwijkingen in het tandvlees te herstellen.

Wanneer een tandvleescorrectie?

Wanneer men last heeft van te veel , asymmetrisch of teruggetrokken tandvlees dan kan een tandvleescorrectie een oplossing zijn. Er kan tandvlees verwijderd of getransplanteerd worden. Er wordt een behandeling opgesteld afhankelijk van de oorzaak van het tandvleesprobleem. Tijdens een consult zal je een gesprek met de tandarts aangaan. De tandarts kan het tandvlees onderzoeken en vervolgens een behandelplan opstellen. De tandarts zal dit behandelplan met je doornemen.

Слишком много или асимметричная резинка

Wanneer iemand teveel of asymmetrisch tandvlees heeft, zijn er een aantal verschillende opties die uitgevoerd kunnen worden. Het hebben van teveel aan tandvlees wordt ook wel gummysmile genoemd. De eerste optie is het wegbranden van het tandvlees. Dıit gebeurd middels een laser. Eerst zal het tandvlees verdoofd worden. Vervolgens zal het overtollige tandvlees worden weggelaserd. Hectingen zijn niet nodig. Deze behandeling wordt vaak toegepast bij personen die een gummysmile hebben: veel tandvlees met relatief kleine tanden. In sommige gevallen is er naast een teveel aan tandvlees ook teveel bot aanwezig. Dan is alleen het weglaseren van tandvlees niet genoeg. Het teveel aan bot zal dan ook weggeslepen moeten worden. Eerst zal het tandvlees van het bot moeten worden afgesneden. Het bot wordt geslepen tot het weer symmetrisch is of de juiste lengte heeft. Het tandvlees wordt vervolgens weer vastgehecht.

Ботокс

Soms wordt er ook gewerkt met botox. Er kan botox worden gespoten om de bovenlip deels te ‘verlammen’. Door de botox gaan de spiertjes in de bovenlip meer naar beneden hangen. Hierdoor is het tandvlees minder zichtbaar.

Пенсионер или недостаточная жевательная резинка

Bij teruggetrokken tandvlees ontbreekt er in principe aan tandvlees. Vaak wordt er te hard gepoetst waardoor het tandvlees zich gaat terugtrekken. Er zijn twee opties om het tekort aan tandvlees te corrigeren. Als eerste is er de mogelijkheid im een tandvleestransplantatie toe te passen. Het tandvlees wordt verdoofd. Er wordt een stuk tandvlees uit het gehemelte genomen en over de tandhalzen getransplanteerd. Dit gebeurt middels hechtingen. Hierdoor zal later het stuk tandvlees vastgroeien aan het tandvlees. Een andere optie is om een kunst tandvleesprothese te plaatsen. Deze prothese lijkt op tandvlees en zal het tekort aan tandvlees corrigeren.

исцеление

Na de behandeling zal het tandvlees de eerste dagen gevoelig zijn. Vooral na een tandvleestransplantatie kan pijn optreden. Het tandvlees is meestal na 2 weken genezen. Wanneer het bot ook behandeld wordt, zal de genezing langer duren. Het is belangrijk om de eerste dagen met een desinfecteren mondwater te spoelen.

Об авторе

Похожие сообщения

Оставить комментарий

Перейти к панели инструментов