Zijn er soorten tandheelkundige implantaten?

голливудская улыбка

07 Сентябрь 2019

Zijn er soorten tandheelkundige implantaten?

Ja, er zijn verschillende soorten implantaten op de markt. Het meest populaire type implantaat van vandaag is echter het type met de vorm van een “schroef”. Kan deze bij elke patiënt worden geïmplanteerd? De ideale kandidaat voor een tandheelkundig implantaat moet een goede orale en algemene gezondheid hebben. Om het implantaat te ondersteunen, is het noodzakelijk om een ​​geschikte botstructuur in de kaak te hebben. De meest geschikte kandidaten zijn degenen die niet roken en geen tabak gebruiken, geen parodontitis hebben en gezond tandvlees hebben. Implantaten zijn structuren met een bepaalde dikte en breedte. Daarom moet in het gebied waar het implantaat moet worden geplaatst, het kaakbot een bepaalde hoogte en breedte hebben om deze implantaatschroef te ‘’accepteren’’. De kwaliteit van het bestaande bot is ook een van de factoren die het succes van het implantaat beïnvloedt. Zolang de algemene gezondheid van de patiënt goed is, kunnen er implantaten geplaatst worden. Bij jonge patiënten kan de implantatie pas na de botontwikkeling plaatsvinden.

Wat gebeurt er tijdens het implantaatonderzoek?

Tijdens dit onderzoek worden onze patiënten op de hoogte gebracht van hun algemene gezondheidstoestand en kunnen ze indien nodig tests afleggen. In dit stadium worden ook verschillende röntgenfoto-onderzoeken en modelvertoningen verkregen.

Is de pijn voelbaar bij het plaatsen van het implantaat?

Na het toepassen van de juiste anesthesiemethode, voelen onze patiënten geen pijn. Algemene of lokale anesthesie kan tijdens de operatie worden gebruikt, afhankelijk van de voorkeur van de patiënt. Meestal kan na de implantatie de pijn die ‘s avonds kan worden gevoeld, gemakkelijk worden verlicht door pijnstillers. Veel patiënten beweren dat deze pijn niet verschilt van pijn na het trekken van een tand.

Kan de prothese onmiddellijk na het implantaat worden geplaatst?

In sommige gevallen kan de prothese direct worden geplaatst. Om volledige integratie van implantaten met bot voor een permanente prothese te bereiken, moet de belasting van het implantaat tijdens de herstelperiode van 3 tot 6 maanden worden geminimaliseerd. Tijdens deze herstelperiode kunnen we onze patiënten voorzien van een geschikte tijdelijke prothese en ervoor zorgen dat hun functies, esthetiek en spraak optimaal zijn.

Is er een nadeel met betrekking tot tandheelkundige implantaten voor ouderen?

Nee. Gezondheid is een grotere factor dan leeftijd. De chirurgische risico’s van de meeste patiënten van 70 tot 80 jaar zijn lager dan die van jongere patiënten met gezondheidsproblemen. Bovendien hebben oudere mensen meer kans op het verkrijgen van implantaten dan jongere mensen omdat ze meer tanden verliezen.

Bestaat er een risico van afwijzing van implantaten door het lichaam?

Implantaten zijn gemaakt van stoffen zonder bijwerkingen voor het lichaam en zijn jarenlang intensief onderzocht. Dit materiaal is in de meeste gevallen titanium. Het is niet mogelijk voor het lichaam om antigenen tegen titanium te produceren en ze af te wijzen zoals bij een hart- of niertransplantatie.

Wat als het implantaat niet vastgroeit in het bot?

Als de implantaten en de juiste chirurgische methoden worden gebruikt, is deze mogelijkheid erg klein. Als dit toch gebeurd, treedt afwijzing meestal op binnen 6 maanden na de operatie. In een dergelijk geval moet het implantaat worden verwijderd door een eenvoudige procedure, zoals het trekken van tanden. Na genezing van het bot kan een nieuwe implantaat worden geplaatst en kan een van de conventionele prothesen de voorkeur hebben.

Wat zijn de risico’s die kunnen worden waargenomen tijdens de implantaatbehandeling?
Er is geen risico dat verder gaat dan het risico dat kan worden waargenomen bij alle chirurgische ingrepen. Het kan voorkomen dat er een infectie ontstaat aan het begin van de behandeling en na het plaatsen van de prothese. Dit kan ontstaan in de vorm van een ontsteking vanwege onvoldoende orale reiniging. Roken verhoogt het risico op infectie, vooral aan het begin van de behandeling.

Is succes van de implantaten gegarandeerd?

Het is niet mogelijk om iets te garanderen voor een object dat in uw mond komt en onder uw totale controle staat. We kunnen echter stellen dat we het implantaat op een perfecte manier zullen plaatsen. We doen ons best om het implantaatsucces te garanderen, maar we willen ook dat onze patiënten dezelfde inspanningen leveren.

Hoe wordt het implantaat geplaatst?

Deze procedure wordt door een team van specialisten uitgevoerd: onze implantoloog werkt samen met een prothesespecialist. We beslissen waar het implantaat bij onze patiënt wordt geplaatst. Als een resultaat, afhankelijk van de specifieke toestand van de patiënt en het gekozen implantaat, voeren we een aangepaste implantatiebehandeling uit die specifiek is voor onze patiënt om aan zijn persoonlijke behoeften te voldoen. Om het implantaat te kunnen aanbrengen, moet een parodontale behandeling worden toegepast. In sommige gevallen voeren we implantatie uit met parodontale behandeling op hetzelfde moment. Zodra het tandvlees gezond is, is er geen algemeen gezondheidsprobleem en is er genoeg bot om het implantaat te ondersteunen. Vervolgens zullen we beginnen met de behandeling.

Hoe belangrijk is het reinigen van implantaten?

Omdat implantaten ‘’vreemd’’ in de mond zijn, begrijpt u dat hun reiniging minstens even belangrijk is als uw eigen tanden of nog belangrijker. Hoe lager het aantal parodontale pathogenen, hoe langer de levensduur van onze tanden en implantaten. Hoewel het reinigen van de implantaten enig leerproces vereist, is het niet moeilijk. Het is echter noodzakelijk dat onze patiënten voldoende tijd aan dit werk besteden. Vergeet niet dat de belangrijkste factor voor het succes van dit type behandeling reguliere mondverzorging en routinematige controle is.

Об авторе

Похожие сообщения

Оставить комментарий

Перейти к панели инструментов