Een beugel: ongemakkelijk in het begin

Hollywood Smile

18 Mar 2019

Een beugel: ongemakkelijk in het begin

Veel mensen krijgen op jonge leeftijd te maken met een beugel. Er zijn verschillende soorten beugels en bij elke type zal het dragen ervan in het begin onwennig zijn. Eten kan lastig zijn of u kunt bepaalde dingen zelfs niet eens eten. Ook kan de beugel pijn doen nadat het net geplaatst is.

Pijn

Wanneer u in de tandartsstoel zit en de beugel wordt geplaatst, zal u geen pijn ervaren. De eerste paar dagen zullen de tanden gevoelig zijn. Het gebit moet wennen aan de beugel. Na het bijstellen van de beugel kunnen de tanden ook gevoelig zijn. Na een tijdje kan het draadje van de beugel gaan uitsteken en kan dit pijn doen aan de binnenzijde van de wang. De tandarts of orthodontist zal het uiteinde van het draadje afknippen.

Eten

Voornamelijk in het begin zal de beugel wat ongemak met zich meebrengen. In het begin zal u niet alles kunnen eten. Het bijten zal last geven na de plaatsing van de beugel of wanneer hij is bijgesteld. Het beste is om in het begin voornamelijk zachte voedingsmiddelen te nuttigen zoals yoghurt, soep, bananen etc. Een beugel went sneller wanneer u zo snel mogelijk ‘normaal’ begint te eten. Sommige dingen zijn onmogelijk te eten zoals toffees en kauwgom. Dit blijft plakken aan de beugel. Wanneer u een losse beugel draagt is dit geen probleem en kan deze uit worden gedaan tijdens het eten.

About Author

Related posts

Leave a Comment

Skip to toolbar