Tanden bleken: hoe lang blijven mijn tanden wit na het bleken?

Hollywood Lächeln

fünfzehn März 2019

Tanden bleken: hoe lang blijven mijn tanden wit na het bleken?

De kleur van tanden is net zo uniek als uzelf en daarom verschillen de resultaten per persoon. Over het algemeen worden tanden middels bleken 1-2 tinten lichter. In combinatie met zorg voor goede mondhygiëne, het gebruik van nazorgproducten en normale blootstelling aan voedingsmiddelen en dranken, zal het resultaat 1,5 tot 2,5 jaar zichtbaar blijven. Het gebitsonderhoud en de drink- en eetgewoonten van een persoon spelen een belangrijke rol voor de duur van het resultaat. De eerste 48 uur na het bleken, bevelen we aan om alleen witte voedingsmiddelen en dranken te nuttigen.

Voedingsmiddelen en dranken die een negatieve invloed hebben op de witheid van het gebit:

  • Eten met veel kleurstoffen
  • Koffie
  • Thee
  • Rode wijn
  • Roken

Waarom mag ik geen voedingsmiddelen en dranken met veel kleurstoffen nuttigen?

Wanneer u kiest om uw tanden te laten bleken, zal u ook het gevolg moeten aanvaarden. Door het bleken van de tanden wordt het glazuur namelijk poreuzer. Dit is vaak tijdelijk, want het speeksel herstelt dit zelf weer. Hierdoor moet u de eerste twee dagen na het bleken alle voedingsmiddelen met natuurlijke en kunstmatige kleurstoffen vermijden. Dus geen bietjes, roze koeken, thee, koffie, rode wijn etc. álles wat een kleurtje heeft, laat u de komende 2 dagen buiten bereik. En roken is natuurlijk ook verboden. 48 Uur lang eet en drink jealleen witte voedingsmiddelen en dranken.

Is tanden bleken voor iedereen geschikt?
Bijna iedereen die graag een witte Hollywood smile wil hebben, kan zijn of haar tanden laten bleken. In bijzonder diegenen die een sterke aanslag van voedsel , dranken en/of nicotine hebben. Heeft u een beginnend gaatje, vullingen, kronen of brugwerk? Dan is het verstandig om eerst voor controle langs de tandarts te gaan. Tijdens deze controle, welke wij kosteloos uitvoeren, wordt gekeken of uw gebit geschikt is voor de bleekbehandeling. Wanneer u kronen of een brug heeft, zal de kleur niet veranderen tijdens het bleken. Tijdens het bleekproces kunnen eventueel vlekken wel verwijderd worden.

Ik heb waarschijnlijk gaatjes. Kan ik daardoor mijn tanden niet laten bleken?

Als u gaatjes heeft kan er in sommige gevallen toch gebleekt worden. Na de behandeling zal de tandarts een vulling plaatsen. De vulling die geplaatst wordt na de behandeling kan zal in dezelfde kleur gemaakt worden als de nieuw verkregen kleur van de tanden. Voorafgaand aan het bleken zullen wij eerst een röntgenfoto maken en uw tanden inspecteren.

Über den Autor

Zusammenhängende Posts

Hinterlasse einen Kommentar

Weiter Symbolleiste