Ihre Zähne während der Schwangerschaft

Hollywood Lächeln

18 März 2019

Ihre Zähne während der Schwangerschaft

Tijdens de zwangerschap moet er aandacht besteden worden aan het gebit. Tijdens de zwangerschap heeft elke vrouw last van hormoonschommelingen, hierdoor heb je een grotere kans op gebitsproblemen zoals ontstoken tandvlees.

Wanneer er een tandartsafspraak staat gepland tijdens de zwangerschap, ga dan wel. Vertel de tandarts dat je zwanger bent. De tandarts zal advies geven over de verzorging van je gebit tijdens de zwangerschap. Bepaalde behandelingen kunnen, vanwege een verhoogd risico, uitgesteld worden tot na de zwangerschap.

Zwangerschapsgingivitis

De hormoonspiegel in het lichaam zal tijdens de zwangerschap stijgen. Hierdoor kan het tandvlees rood en opgezwollen raken, en bloedt het tijdens het tandenpoetsen. Het tandvlees is ontzettend gevoelig op dat moment. De gevoeligheid is een reactie op tandplak en ontstaat door een verhoogd niveau van progesteron. Tandvleesontsteking tijdens de zwangerschap wordt ook wel ‘zwangerschapsgingivitis’ genoemd. Deze ontsteking treedt voornamelijk op tijdens de tweede en achtste maand van de zwangerschap. Voor een goed advies kan je contact opnemen met je tandarts. Hij zal je adviseren hoe je jouw gebit het beste kan verzorgen.

Über den Autor

Zusammenhängende Posts

Hinterlasse einen Kommentar

Weiter Symbolleiste