Wat is een 6-maanden beugel en hoe werkt het?

31 Aug 2019

Wat is een 6-maanden beugel en hoe werkt het?

Hoe werkt dat: tanden rechtzetten in een korte tijd

Hedendaags wordt er vaak geadverteerd voor een 6-maanden beugel. In een korte tijd, ongeveer 6 maanden, worden de tanden rechtgezet. Dat klinkt natuurlijk waanzinnig. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Is dit een nieuw soort wonderbeugel?

Het tempo waarmee tanden verplaatsen is afhankelijk van ontwikkelingen die plaatsvinden in het bot en het parodontaal ligament (een dun vliesje wat rondom de wortel van een tand zit). Er bestaat geen wonderbeugel die dit proces daadwerkelijk kan versnellen. Voor een 6-maanden beugel wordt meestal gebruik gemaakt van een gewone slotjesbeugel.

Normaal duurt een orthodontische behandeling gemiddeld 2 jaar. Waarom kan het ook in 6 maanden?

 

Het verschil zit in het eindresultaat. Bij een 6-maandenbeugel worden alleen de voorste 6 voortanden op een rij gezet. Andere problemen zoals een overbeet of kiezen die niet goed in elkaar passen, kunnen niet verholpen worden.

Is de 6-maanden beugel mogelijk voor mij?

Alle tanden zijn anders. Bij sommige mensen staan de kiezen al goed op elkaar, is er geen sprake van een overbeet, maar staan alleen de voorste tanden iets over elkaar. Hiervoor kan de 6-maandenbeugel een goede oplossing zijn. Maar wanneer er sprake is van een diepe beet of een grote overbeet, is het beter deze ook te corrigeren voor de functie en stabiliteit van het gebit. Hiervoor is de 6-maandenbeugel dus geen goede oplossing.

About Author

Related posts

Leave a Comment

Skip to toolbar